ایسنا/فارس جشنواره شکوه اقوام و عشایر استان فارس امشب، اول اسفندماه با حضور مسئولان استانی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فارس آغاز به کار کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس چهارشنبه اول اسفند در این مراسم با بیان اینکه عشایر در فارس موجبات افتخارآفرینی را فراهم میکنند، اظهار کرد: امروز باعث افتخار است که انسانهای بزرگی چون بهمنبیگی از قوم قشقایی، ملکحسینی از قوم لر و دیگر افرادی که از عرب خمسه باصری و طوایف دیگر در عرصههای سیاسی کشور فعالیت میکنند.
حجتالله رضایی با تصریح اینکه اصالت و نجابت اقوام عشایر به معنی وفاق است، افزود: عشایر بعنوان پایلوت میتوانند گفتمان وفاق ملی را تبیین کنند، همچنین افزایش ضریب امنیت ملی در کشور با وجود عشایر امکانپذیر است.
زنان عشایر قهرمانان خاموش هستند
مدیرکل امور عشایر فارس نیز در این همایش اظهار کرد: به رسم هر ساله یکی از سیاستهای کلان سازمان امور عشایر فارس، برگزاری برنامههایی در قالب جشنواره به منظور ارائه توانمندیهای عشایر، ایجاد همدلی و همبستگی بین اقوام مختلف و ارتباط و تعاملات بین اقوام انجام میشود.
عبدالحمید کریمی گفت: عشایر یکی از مهمترین و اصیلترین جوامع استان فارس هستند که نهتنها در حفظ میراث فرهنگی و اجتماعی نقش بیبدیلی دارند، بلکه بعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد تولیدی، امنیت غذایی، امنیت سرزمینی و امنیت فرهنگی استان نیز شناخته میشوند.
وی اظهار کرد: استان فارس با میزبانی از ۱۲.۵ درصد عشایر کشور و سه درصد جمعیت استان فارس، بالغ بر ۴۵ هزار و ۵۰۰ خانوار با تولید یک چهارم گوشت قرمز متولی بخشی از امنیت غذایی استان هستند و با پراکندگی در بیش از یکهزار و ۲۴۰ استقرارگاه عشایری در امنیت سرزمینی استان نقش بیبدیلی ایفا میکنند.
مدیرکل امور عشایر فارس ادامه داد: عشایر پرافتخار فارس بعنوان رنگین کمان اقوام در کشور بوده و در کنار هم در تولید فعالیت میکنند. این اقوال شامل قوم قشقایی با ۵۰ درصد جمعیت در فارس، ایلات خمسه با ۲۵ درصد جمعیت، اقوام لر بویراحمد و ممسنی ۱۵ درصد و ۱۰ درصد نیز طوایف مستقل را تشکیل میدهند.
کریمی افزود: ادارهکل امور عشایر فارس مفتخر به هماهنگی و اجرای تأمین خدمات به جامعه عشایر است، از سال گذشته بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبارات ارزش افزودهای را که دولت تامین کرده در بحث راهسازی، تأمین آب عشایر و تأمین پنلهای خورشیدی مصروف شده است.
وی با اشاره به اینکه زنان عشایر، قهرمانان خاموش هستند، گفت: ۵۰ درصد جامعه عشایری زنان و دختران عشایر هستند که حدود ۱۰ درصد از سرپرستان خانوارهای عشایری به آنها تعلق دارد. تولید صنایعدستی تخصص تاریخی و میراث فرهنگی زنان عشایر است.
کریمی تصریح کرد: جامعه عشایر استان فارس بویژه زنان عشایر با نقشآفرینی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سهم بزرگی در توسعه پایدار استان ایفا میکنند. حمایت از این جامعه نه تنها یک وظیفه ملی بلکه یک ضرورت استراتژیک برای حفظ امنیت غذایی، امنیت سرزمینی و فرهنگی است.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز